Защо 3D?

ПОВЕЧЕ КЛИЕНТИ

ПО-ДОБРИ ИМОТИ

ИСТИНСКА ЕМОЦИЯ

 

Какво е виртуална разходка (виртуален тур)?

Виртуалната разходка е поредица от панорамни изображения, които са „залепени“ едно за друго, за да пресъздадат „виртуално“ изживяване на всяко място. С помощта на виртуалните обиколки, зрителят може да изпита какво е да си някъде, където всъщност не си. Това виртуално преживяване може да се наблюдава през техните настолни компютри, лаптопи, таблети и дори мобилни устройства. Някои виртуални разходки включват и звукови ефекти като музика или разказ, описващ продукти или интересни места.

Нека разгледаме по-отблизо т.нар. виртуалните обиколки.

Виртуалните разходки не трябва да се бъркат с видео разходките, въпреки че и двата вида обиколки са сходни. Видео обиколките позволяват на потребителите да видят само една гледна точка във всеки един момент. 
С виртуална обиколка потребителите могат да видят цяла панорамна сцена или да увеличат, за да разгледат по-отблизо определена част.

Кой използва виртуални турове?

Почти всяка индустрия използва виртуални турове. Сега ще разгледаме отблизо кои компании използват най-много виртуалните 3D обиколки:
Първо ще започнем с бизнес сектора, защото придобиването на виртуална разходка се превърна в тенденция през последното десетилетие. Ако даден бизнес позволява на клиентите си да влязат вътре (типичен физически бизнес), тогава виртуалната обиколка представлява перфектната стратегия за техните маркетингови действия. Виртуалните разходки позволяват на публиката да „влезе“ на дадено място от комфорта на дома си. Това е особено полезно за фирми, които имат какво да предложат, но вие няма да го разберете, ако стоите отвън пред тяхната сграда. Благодарение на Google Street View хората вече имат достъп до виртуални турове чрез Google Maps. Виртуалните турове също могат да бъдат имплементирани и във всеки уебсайт, така че определено си заслужавате парите.

Туристическа индустрия
Туристите естествено искат да опознаят дадено място, преди да похарчат много пари, за да резервират почивка там. Виртуалните разходки превръщат това желание в реалност, като предоставят на пътниците ясна представа за забележителни туристически атракции, местни хотели и ресторанти. Някои от местата, които можете да видите онлайн, включват Холи Ленд, туристически места в Тайланд, Вашингтон, окръг Колумбия и Мачу Пикчу в Перу. Музеите и галериите също предлагат виртуални обиколки с разкази, обясняващи значението на различни артефакти и изложби.

Шоурум и магазини
Виртуалната разходка може да позволи на компании с шоуруми да излагат продукти 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Панорамният изглед на шоурум е много по-добър дори от набор от висококачествени снимки, тъй като позволява на потенциалните клиенти да видят по-отблизо конкретни продукти, които привличат интереса им. 

Образователни институции
Частните училища и университети се състезават помежду си за най-добрите студенти, така че не е изненадващо, че мнозина биха използвали виртуална обиколка, за да покажат кампуса, класните стаи и други съоръжения. Докато богатите родители биха могли лесно да си позволят да посетят което и да е училище или университет. Такива хора обикновено са много заети и естествено биха предпочели да проверяват училищата или университетите онлайн, вместо да посещават кампусите лично. Някои от престижните образователни институции, които предлагат виртуални разходки, са Харвард, UC of Santa Barbara и Stanford.

Агенции за недвижими имоти
Агентите за недвижими имоти са открили, че виртуалните обиколки могат да помогнат на потенциалните купувачи да опознаят дома, преди да го посетят лично. С виртуална разходка купувачът може да види дали къщата е подходяща за него или нея; това спестява на агент времето и усилията да предлага лична обиколка на къщата на някой, който няма намерение да направи реална покупка. Строителните компании, които строят домове по поръчка, също са използвали виртуални турове. Те предлагат на потенциалните клиенти 360° разходка на различни планове на къщи, така че купувачите на жилища да могат да видят плюсовете и минусите на всеки даден план за жилище.
Как виртуалните обиколки могат да увеличат трафика и продажбите?
Има няколко начина, по които виртуалните обиколки могат да увеличат онлайн трафика и продажбите за почти всяка компания, която предлага визуални продукти или услуги.

Подобряване на локално SEO

На първо място, виртуалните разходки подобряват местния (локалния) SEO трафик. Това увеличение е жизненоважно за тези, които търсят местен бизнес в определен район. Обикновено сериозните клиенти вече знаят, че искат да направят покупка и търсят правилната компания. 
Виртуалната обиколка е особено полезна за увеличаване на гледанията от потребители на смартфони, тъй като такива хора обикновено използват Google Maps, за да намерят близки местоположения и след това кликват върху места с виртуална обиколка, за да решат кое място да посетят.
Увеличаване на присъствието в социалните мрежи
Освен това виртуалните разходки улесняват клиентите да разкажат на другите за вашия бизнес. Виртуалните обиколки, публикувани в YouTube, могат автоматично да бъдат листнати на първата страница с резултати от търсачката, ако дадена компания използва правилните ключови думи, за да маркира видеоклипа. Освен това виртуалните разходки създават страхотно съдържание в социалните мрежи, което може лесно да бъде харесвано и споделяно, като по този начин предоставя на компанията безплатна, но безценна реклама. Можете дори да предложите повече от една виртуална разходка, ако притежавате голям магазин, имате повече от един шоурум или току-що сте отворили нов клон на вашия бизнес. 

Виртуалната обиколка е мощен инструмент в ръцете на всеки бизнес, който иска да подобри трафика и продажбите на уебсайта си. Еднократната инвестиция за професионален фотограф, който да направи виртуална разходка, е почти сигурна, че ще се изплати в дългосрочен план, тъй като тя привлича постоянен поток от посетители и клиенти на уебсайта. Докато някои индустрии естествено използват виртуални турове повече от други, истината е, че почти всяка компания може да се възползва от виртуална разходка и всичко, което тя може да предложи.

В заключение

Колкото и да се променят нещата в нашия свят, изглежда, че виртуалните разходки не само остават тук, но и ще стават още по-добри с времето. С виртуални слушалки например можете да се потопите в атмосферата на всяко място и да се почувствате сякаш наистина сте там. Бизнесът вече се е хванал за маркетинговия гений в лицето на виртуалната обиколка, и все повече и повече сектори започват да го правят.